Kategoriat
Ei kategoriaa

Senttihuutokaupat

Näitähän alkoi joku vuosi sitten ilmestymään kuin sieniä sateella sen jälkeen, kun fiksuhuuto aloitti toimintansa. En tiedä, käyttääkö näitä enää edes kukaan? Toivottavasti ei.

Kerran tässä vain pulpahti mieleen kun asiaa ajattelin. Jos seuraatte näiden senttihuutokauppojen etusivua, miten voi olla mahdollista, että jokaista tuotetta huutaa aina viime sekunn(e)illa vain yksi ainut huutaja? Siis vain yksi. Hinta nousee aina vain yhdellä sentillä, joka ikinen kerta.

Otetaanpa esimerkki. Huudon kohteena on vaikkapa puhelin ja huutajia on 15 kappaletta tavoittelemassa samaa puhelinta. Joka kerta kun kello käy loppuun niin huudon voittajana on eri henkilö kuin aiemmalla kerralla. Miten voi olla mahdollista, että 14 muuta huutajaa jättävät juuri tämän kierroksen väliin koska hinnan nousun mukaan (1 sentti) tuotetta huutaa vain 1 henkilö? Uskoisin, että yhtäaikaisia huutajia (varsinkin kun huuto tapahtuu aina viime sekunneilla) pitäisi olla huomattavasti enemmän/kierros, jolloin hinnan tietysti pitäisi nousta samassa suhteessa huutajien kanssa. Yksi huutaa -> hinta nousee 1 sentillä, 10 huutaa -> hinta nousee 10 sentillä. Eikö vaan? Vai olenko ymmärtänyt ihan väärin? Sama pätee vaikka huutajia olisi vain 2 ja he tavoittelisivat viime hetkellä kahdestaan huudon voittoa. Tuskin kumpikaan on niin typerä, että jättää huudon väliin jos huudosta kamppailee vain 2 henkilöä? Kuitenkin, huutajia näyttää olevan aina vain yksi kerrallaan koska hinta nousee vain ja ainoastaan sentillä. Tai jos kohteena on auto, jonka hinta nousee satoihin euroihin, niin miten helvetissä voi olla mahdollista, että joka kierroksella vain yksi huutaa tuotetta?

Kyllä nyt jotakuta kusetetaan ja oiken urakalla. Jos tuotetta huudetaan viime sekunnilla vaikka 10 henkilön toimesta, miksi hinta nousee vain yhdellä sentillä? Kyllähän softa on viilattu siten, että hinta ei nouse kuin sentin kerrallaan vaikka sata henkilöä huutaisi viime sekunnilla ihan vain sen takia, että hinta ei tuotteella nouse liian äkkiä liian korkeaksi.

Miettikääpä tätä seuraavan kerran kun huudatte.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *