Kategoriat
Ei kategoriaa

Kotisivut – maksulliset vai ilmaiset

Olen ollut tekemisissä erilaisten kotisivupalvelujen ja webhotellien kanssa vähintään 15 vuoden ajan. Olen käyttänyt arviolta n.50 eri palveluntarjoajaa vuosien varrella. Suurin osa näistä on ollut ”kotimaisia” ja vajaa 10kpl on ollut ulkomaalaisia.

Kotimaiset lainausmerkeissä siksi, että vaikka itse yritys on kotimainen, on palvelimet kuitenkin jossakin muualla, esimerkiksi Saksassa tai Hollannissa. Osa webhotelleista kuitenkin ovat sijainneet kotimaassa.

Halpa ja hyvä?

Suomalaiset haluavat halvan ja hyvän olipa kyseessä mikä tahansa tuote tai palvelu. Webbihotelleissa tämä kannattaa kuitenkin unohtaa. Halpaa ja hyvää ei ole olemassa. Ainakaan Suomessa. Halvalla saa jotain – hitaat vasteajat ja useasti alhaalla olevat nettisivut.

Kannattaa siis hieman panostaa, mikäli sivut ovat vähänkään tarpeelliset ja haluaa näkyä hakukoneissa edes jollakin tavalla. Tarkkana kannattaa kuitenkin olla, sillä kalli ei välttämättä ole hyvä. Mistä sitten tietää mikä on hyvä? Sanoisin, että kokemus auttaa ymmärtämään mistä kannattaa maksaa.

Ilmainen kotisivu?

Kannattaako käyttää sitten kokonaan ilmaista kotisivupalvelua? Kyllä ja ei. Ilmaiset kotisivut soveltuvat hyvin vaikkapa harrastuskäyttöön tai pienellä aloittelevalle yrittäjälle. Kannattaa kuitenkin miettiä, mistä ilmaiset sivut ottaa – vaikka niistä ei tarvitsekaan maksaa.

Suosittelen valitsemaan sellaisen vaihtoehdon, joka tarjoaa ilmaisen WordPressin pohjalla toimivan ratkaisun. Tämän sivuston pystyy sitten tarvittaessa siirtämään toisaalla kätevästi, kun/jos tarvetta tulee.

WordPress on siitä kätevä, että sen ominausuuksia pystyy laajentamaan ja parantamaan sen mukaan kuin tarvetta tulee. Yllä oleva vaihtoehto on kotimainen ja tarjoaa kaikki ratkaisut mihin on tarvetta., kuten vaikkapa responsiiviset mobiililaitteilla toimivat kotisivut.

Yhteenveto

Halpa, kallis vai ilmainen? Kaikki hyviä vaihtoehtoja. Valinta kannattaa tehdä oman tarpeen mukaan. Kallis ja laadukas kannattaa valita ehdottomasti jos sivut ovat vähänkään vakavasti otettavat. Edullinen siinä tapauksessa, jos haluaa värkkäillä sivujen kanssa ja asennella itse uusia ulkoasuja ja ominaisuuksia. Ilmainen vaihtoehto kannattaa valita silloin, jos haluaa sivujen olevan helposti käytettävissä eiukä itsellä riitä osaaminen rakentaa kaikkea alusta saakka itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *