Kategoriat
Ei kategoriaa

Facebook spämmääminen

Moniko on törmännyt? Väitän, että 99% käyttäjistä on nähnyt spämmiä Facebookissa. On kilpailua, sovellusta, ”faniryhmää”, spämmiprofiilia, mainosta ja vaikka mitä. Olen jonkun verran perehtynyt asiaan ja esimerkiksi spämmiprofiileja on aivan helvetisti, suurin osa tietysti on tehty ihan hupailumielessä, mutta osa on myös tehty ihan ammattimaiseen spämmäämiseen. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kaveriksi tyyppi nimeltään Juoppu Hullu? Itse en voisi kuvitellakaan ottavani aivan tuntematonta tyyppiä kaveriksi. Kummasti näillä usein vain on tuhansia ystäviä, joille on helppo sitten spämmäillä vaikka mitä sovellusta ja fanisivua.

Näitä Facebook spämmiprofiileja on varmaan tuhansia, jos ei jopa kymmeniä tuhansia. Facebook taistelee kynsin hampain spämmiä vastaan ja nyt on näkyvissä, että myös pienen markkinan suomalaisiin spämmäreihin ollaan kiinnittämässä huomioita. Jonkun verran on esimerkiksi spämmiprofiileja ja sovelluksia poistettu palvelusta. Englanninkileisiin käyttäjiin ollaan puututtu jo aiemmin ja aika hyvästi spämmi saadaan karsittua Facebookista pois.

Spämmääminen on siis tehty nykyään jo aika haastavaksi Facebookissa, joskin onnistuu vielä toistaiseksi jollakin tasolla. Vahvoilla ovatkin nyt ne, jotka ovat onnistuneet keräämään kohtalaisen kokoisia fanisivuja Facebookiin.

Olen liittynyt muutamien yritysten faniksi Facebookissa ja huvittaa, kuinka osa niistä yrittää saada houkuteltua jäseniään kutsumaan lisää porukkaa faniksi, ihan ilmaiseksi. Kyllähän tuollaisella muutaman sadan fanisivulla ei ole juurikaan merkitystä suuntaan tai toiseen. 20-30 000 alkaa jo olemaan kohtalainen fanijoukko. Fanijoukon kasvattamiseen oli ennen olemassa ihan mukava työkalu/menetelmä (on oikeastaan vieläkin), mutta enää sitä ei uskalla käyttää, saattaa olla että faniryhmältä lähtevät julkaisuoikeudet, jolloin sillä ei enää teekään mitään. Tietysti ensin tarvitaan jollakin tavalla ”koukuttava” ryhmä, että kukaan siihen enää viitsisi liittyä. Ihmiset ovat alkaneet olemaan jo jonkin verran varuillaan Facebookissa kaiken paskan joukossa, joten ihan mikä tahansa ei lyö itseään läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *