Kategoriat
Ei kategoriaa

Facebook rahastaa

Oletteko huomannut? Facebook on alkanut rahastamaan jopa yksittäisiä käyttäjiä siitä, että tilapäivitykset näkyvät paremmin kavereille. Ominaisuushan on ollut jo hetken käytössä ns. fanisivuilla joilla mm. yritykset pitävät yhteyttä tykkääjiin ja samalla ehkä hieman mainostavat tuotteitaan. Itse omistan muutamia fanisivuja ja suurin niistä on kerännyt faneja n. 120 000. Siihen sivuun postaamalla menee tilapäivitys näkyville vain n. 2000 – 25 000 tykkääjälle. En tiedä millä perusteella facebook tämän näkyvyyden määrittelee. Maksamalla rahaa facebookille, tilapäivityksen saisi näkymään kaikille. Tarjoukset olivat 500 dollarista ylöspäin ja kallein taisi olla 2700 dollaria, jolla näkyvyys olisi ollut kaikille faneille ja vielä osalle fanien kavereille. Ei kiitos. Minulla olisi yksi projekti jälleen aluillaan, mutta eipä tuossa näytä olevan mitään järkeä aloittaa keräämään faneja, jos näkyvyys on reilusti alle 10% ellei maksa. Katsotaan miten homma kehittyy. Asiasta uutisoi mm. YLE.

Nythän siis facebook rahastaa jo yksittäisiä käyttäjiäkin, ainakin minun profiissa on mahdollisuus ostaa lisänäkyvyyttä tilapäivityksille. Ei kiitos, minulle on yksi ja sama kenelle näkyvät ja kenelle eivät. Yrityksille kuitenkin facebook on hyvä mainoskanava ja osa saattaa jopa maksaa.

Uskon kuitenkin, että osa käyttäjistä vittuuntuu facebookin rahastukseen ja alkaa käyttämään muita palveluja, ennemmin tai myöhemmin. Miten olis Google+?

Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä, en ole koskaan oppinut käyttämään virtuaalinäppistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *