TeleFinland kaikkien aikojen päättömin jono

Tämmönen sitten on ollut jonkin aikaa netissä. Kyseessä on siis TeleFinlandin kampanja, jossa jonossa olijoille jaetaan huipppupuhelimia 1€/kk 24 kuukauden sopimuksella. Eli esimerkiksi n8 tai iPhone4 voi vaihtaa omistajaansa 24 eurolla.

Idea tässä on tietysti hyvä, mutta toteutus on jokseenkin sieltä ja syvältä. Aluksi jonossa kärkisijoilla olevat saivat puhelimet. Tästä tuli kuitenkin niin paljon palautetta, että nyt TeleFinland antaa 5 ensimmäiselle jonottajalle puhelimen ja sijoilla 6-50 oleville arvotaan 3kpl puhelimia. Lisäksi kaikkien jonossa olleiden kesken arvotaan 2 puhelinta.

Muuten hyvä, mutta se kuka pääsee jonon keulille, ei sieltä lähde pois sitten millään eikä sinne ole omalla jonotuksella mahdollista päästä. Jonossa pysyäkseen on omaa tilaa ”päivitettävä” 4 tunnin välein. Jos et päivitä, tiput jonosta pois. Voit arvata, että jos pääset jonon avauduttua 5 joukkoon, siellä myös pysytään. Kukapa ei haluaisi satojen eurojen puhelinta lähes ilmaiseksi.

Kyllä tämä kampanja on huonosti toteutettu. Tässä ei voi vaikuttaa itse millään tavalla päästäkseen jonon kärkeen. Kyllä tuossa olisi pitänyt olla vaikkapa ohitusmahdollisuus. Helppo toteuttaa esim. siten, että kaikilla olisi ollut jonoon liittyessään mahdollisuus ohittaa yhden kerran kilpailijoita ja ohitettavien määrä olisi riippuvainen siitä kuinka korkealla jonossa on. Ohitettavien määrä olisi voinut esimerkiksi tippua yhdellä jokainen tunti ja tämä olisi poistanut sen, että olemalla jonossa viimeisenä ja tekemällä päivityksen viimeisellä minuutilla olisi ollut kärjessä. Tämä olisi antanut hieman taktikoinnin varaa jokaiselle jonossa olijalle ja omaan sijoitukseen olisi voinut vaikuttaa sekä päivityksien että ohituksen avulla.

Tämä oli vain ajatus eikä ihan loppuun asti hiottu idea, mutta jotenkin noin sen olisi pitänyt mennä. Nyt se on fakta, että jos olet jonon auettua kärjessä, puhelimen myös saat jos haluat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *